در هنگام خرید، کدام تلویزیون مقدم است، LED یا OLED یا QLED؟ تفاوت در چیست؟
QLED:
مبتکر این فناوری سامسونگ میباشد ودرحال حاضر بزرگترین تولید کننده این فناوری نیز میباشد در این فناوری از نقاط کوانتومی برای تولید نور رنگی استفاده شده و این امر باعث میشود روشنایی و رنگ بندی دقیق تری داشته باشد . قیمت QLED به مراتب از LED بیشتر میباشد درواقع سامسونگ قصد دارد تلویزیونی با کیفیت تر از LED ولی با قیمت پایین تر از OLED به فروش برساند.
OLED:
این فناوری گرانترین و درعین حال با کیفیت ترین فناوری موجود در تلویزیون ها به حساب میآید، در این نوع تلویزیون ها هر پیکسل جداگانه و به طور مستقل فعالیت دارد و نیاز به نور پس زمینه ندارد این امر باعث افزایش در کنتراست و شارپنس میگردد.
البته باید به نقطه ضعف موجود در نمایشگرهای OLED نیز اشاره نمود بدین صورت که دربخش های مختلف این نمایشگر پدیده Burn-in بدلیل استفاده مکرر رخ خواهد داد.
Burn- in چیست؟
فرض کنید که پس از تعویض کانال، قبل از مشاهده تصویر در صفحه، محتوای کانال قبل همچنان نمایش داده شود و یا قسمتی از نمایشگر شما کم رنگ تر یا پر رنگ تر شود یا اینکه قسمتی از صفحه نمایش شما به رنگ قرمز متمایل شود در این صورت به این پدیده ها سایه انداختن گفته می¬شود. پدیده سایه انداختن در پنل OLED رخ داده و در بقیه انواع پنل¬ها کمتر دیده می¬شود.
علت پدیده سایه انداختن چیست؟
بر اثر استفاده مکرر از تلویزیون باعث کم کار شدن پیکسل ها و درنتیجه عدم تطبیق با تصویر جدید می¬گردد.
علت تغییر رنگ و تمایل به رنگ قرمز چیست؟
بدلیل نوع چیدمان پنل OLED نسبت به LED می باشد. درپنل LED از سه رنگ آبی، قرمز و سبز استفاده شده است درصورتی که شدت جریان در هر کدام مشخص و برابر است و در استفاده طولانی مدت مشکلی برای پنل ایجاد نخواهد شد. حال در پنل OLED از سه رنگ آبی، قرمز، سبز استفاده شده ولی با شدت جریان متفاوت و در بین این سه رنگ، رنگ آبی از شدت جریان بیشتری برخوردار است و در استفاده طولانی مدت باعث کم کاری رنگ آبی و در نتیجه باعث خرابی می گردد نتیجه این خرابی این است که صفحه نمایش به سمت قرمز تمایل می¬یابد.
در نگاه کلی تفاوت بین سه فناوری OLED- LED- QLED بررسی گردیده است:
